Boppe Yn
Home » Remco Efdé wint 10.000 euro voor zijn film SMOG via Filmkick Competitie

Remco Efdé wint 10.000 euro voor zijn film SMOG via Filmkick Competitie

Op 27 januari om 06:46 werd bekendgemaakt dat Remco Efdé uit Leeuwarden 10.000 euro heeft gewonnen om zijn film SMOG te maken. De prijs werd toegekend via de Filmkick Competitie, een initiatief van het Noordelijk Film Festival.

Efdé’s korte film zal in première gaan tijdens het filmfestival in november. SMOG zal in het Leeuwarders worden gemaakt en gaat over drie criminelen die op een mistige oudejaarsavond op weg zijn naar een mystiek afspraak die hun leven kan veranderen. Door discussies, rare gebeurtenissen en dichte mist verliezen ze de weg in de smog.

Ambitieus, grappig en origineel

Van de zeven ingediende plannen werd SMOG uitgekozen als het beste door de jury. Het was volgens de jury een “superuitgewerkt, interessant en ambitieus plan”, met grappige dialogen in het script en een enthousiast team. Het verhaal en de gekozen vorm waren origineel en de regievisie scherp.

De Filmkick Competitie had dit jaar slechts twee inzendingen, daarom werd de deadline verlengd. De organisatie kon geen duidelijke reden vinden voor het gebrek aan inzendingen.

Eerdere prijswinnende plannen van de Filmkick Competitie waren Het Skûtsje van Maria Stuut, Na de Dans van Rutger Veenstra en Steengoed van The Hensen Brothers.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.