Boppe Yn
Home » Liefde in het Fries…

Liefde in het Fries…

Uitgeverij Regaad is een uigeverij van vijf vrienden die graag bijzondere boeken in het Fries uitbrengen. Het doel: het lezen in de Friese taal bevorderen. Vorig jaar kwamen ze tot de conclusie dat er een bijzonder ‘gewoon’ boek in hun rijtje ontbrak: een Bouquetreeksroman. Dus ging er een vraag uit naar Bouquetreeksroman-uitgever Harlequin.

Bij Harlequin vond men het een ongebruikelijk maar niettemin leuk verzoek en zegde al snel toe. Met als resultaat: ‘Leafde yn Ljouwert’, dat vanaf dinsdag 14 april 2020 in de schappen ligt, voornamelijk van supermarkten. Van de Friese versie zijn 2500 exemplaren gedrukt, ook is de roman in het Nederlands verkrijgbaar.

Liefde in Leeuwarden

‘Leafde yn Ljouwert’ is geschreven door Martin Scherstra (58) uit Dokkum, die sinds 2017 als enige Nederlander onder het pseudoniem Fleur van Ingen voor Bouquet schrijft. In de Bouquetreeks worden klassieke liefdesverhalen uitgebracht, waarin een man en vrouw verliefd op elkaar worden. Ze moeten eerst enkele hindernissen overwinnen voordat ze voor altijd samen kunnen zijn.

Van Nederlands naar Fries

Scherstra heeft de roman geschreven in het Nederlands, waarna deze is vertaald naar het Fries door Martsje de Jong. Het verhaal speelt zich af in en rond het Stadhouderlijk Hof in Leeuwarden. Het handelt over hotelmanager Jinte Jellema en de vermogende Hein van Kammen, een tycoon in de Friese paardenwereld.

Het eerste exemplaar is op vrijdag 10 april gepresenteerd aan gedeputeerde Sietske Poepjes op – zeer toepasselijk – het Stadhouderlijk Hof in Leeuwarden. De Provincie heeft het boek mede gesubsidieerd.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Reageer

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.