Boppe Yn
Home » Karmelklooster Drachten verkocht

Karmelklooster Drachten verkocht

Eigenaresse Ietsje Hofstra – de Jager heeft het Karmelklooster in Drachten verkocht. De nieuwe eigenaren gaan er een plek voor mensen met dementie van maken. Op 15 augustus 2021 neemt zij volgens het koopcontract afscheid van het klosster.

In 1993 kocht zij samen met haar man Jan het klooster van de zusters Karmelietessen. Ze wilden het klooster voor het noorden bewaren, en dat is tot op de dag van vandaag gelukt. Het werd een plek voor samenzijn, concerten, lezingen, voorstellingen en tentoonstellingen. Daarnaast vonden er kerstvieringen plaats en was het een trouwlocatie voor de gemeente Smallingerland. Ook was het een plaats voor afscheid.

Verder in tijd

Voor het ontwerp is architect Hans Achterbosch uit Leeuwarden gevraagd. Hij zal 32 kamers van 40 tot 45 vierkante meter realiseren met op elke acht inwoners één huiskamer / keuken. De uitstraling aan de voorkant van het klooster zal niet veranderen en de kruisgangen beneden blijven, net zoals de tuinen met borders en grote bomen.

Met de verbouw van het klooster wordt het gebouw niet alleen gerenoveerd maar kan het ook weer 25 tot 30 jaar duurzaam verder in de tij

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.