Boppe Yn

Gouden tijden voor Friese Bibliotheken

Het zijn gouden tijden voor de Friese bibliotheken. In de afgelopen weken is het aantal uitgeleende boeken fors gestegen. De bibliotheken zijn begonnen met een afhaalservice van leesboeken, en sinds de start een aantal weken geleden zijn er al meer dan drieduizend aanvragen verwerkt.

Mensen – zowel jong als oud – maken meer tijd vrij om te lezen. Zo ontvingen bibliotheken in Drachten en omgeving in één week ongeveer negenhonderd aanvragen voor boekenpakketten. Veel bibliotheken zien dit als een mooie stap in de strijd tegen ontlezing.

Veilig lezen

Mensen kunnen de boeken ophalen onder veilige condities, de boeken die worden ingeleverd verblijven bij de meeste bibliotheken een aantal dagen ‘in quarantaine’ voordat ze opnieuw uitgeleend worden.

Halen of bezorgen

Voor mensen die wegens omstandigheden boeken niet willen of kunnen halen, is door de bibliotheken van Drachten en Leeuwarden een bijzondere oplossingen gevonden: zij hebben een bezorgservice in het leven geroepen. Deze zogenaamde ‘boekenbezorgers’ zorgen er voor dat ook de mensen die niet naar de bibliotheek kunnen komen voldoende leesvoer hebben.

Wie boeken wil bestellen om op te halen of te laten bezorgen kan dat doen via de website van de eigen bibliotheek. 

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Reageer

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.