Boppe Yn

Friese volksverhalen via Fryske digiTales

Fryske digiTales, dat is de naam van de bibliotheek waar volksverhalen en digitaal erfgoed spelenderwijs ontdekt kunnen worden. Er is 100.000 euro subsidie toegekend voor de ontwikkeling van deze innovatieve bibliotheek.

De subsidie is door het Stimuleringsfond voor de Creatieve Industrie toegekend aan de Leeuwarder bedrijven 8D Games en Bureau Maalstroom en drie culturele organisaties. Ook de provincie Fryslân draagt 13.500 euro bij.

Digitaal erfgoed

DigiTales is voor de jeugd van zes tot twaalf jaar, maar ook voor jongeren en volwassenen. De verhalen laten zich lezen als een boek voor mobiele apparaten. In elke scene word je verder meegenomen in het avontuur waarbij je luistert naar pop-up vertellers, zoekopdrachten moet doen en challenges aan moet gaan om het verhaal verder te kunnen lezen. Digitaal erfgoed, onder meer afkomstig uit museale collecties, speelt een belangrijke rol in het verhaal.

Drie verhalen

De eerste drie verhalen die tot digiTale worden ontwikkeld zijn Rixt van Oerd, het Vrouwtje van Stavoren en het Spook van de Langesloot.

Regionale digiTales moeten de basis gaan vormen voor de uitrol van een nationale innovatieve bibliotheek.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppe Yn Fryslan beoordeelt dagelijkse het nieuws uit Friesland.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.