Boppe Yn

Voor het eerst in 4 jaar een Friese Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Dirigent en muzikant Jan Vermaning uit Joure keek verbaasd op toen hij hoorde van zijn benoeming tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Het is voor het eerst sinds vier jaar dat een Fries deze hoge onderscheiding in ontvangst mag nemen.

Vermaning (58) kreeg de onderscheiding voor zijn werk als bestuurslid, dirigent en musicus bij het Noord Nederlands Kamerkoor. Ook was hij initiator, vormgever en uitvoerend musicus van het project ‘Er reed een trein naar Sobibor’, waarvoor hij de Rachel Borzykowskipenning ontving.

Lintje voor 84 Friezen

Nog 83 andere Friezen kregen een lintje en werden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij ontvingen de onderscheiding voor onder meer verdiensten voor de kerk, het dorp, de sportvereniging of het goede doel. In heel Nederland hebben 3060 mensen een lintje gekregen. De feestelijkheden moeten in verband met de coronamaatregelen nog even wachten, maar dat maakt de benoeming niet minder bijzonder.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Reageer

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.