Boppe Yn

12-jarige Nils Terpstra maakt nieuwe Friese film Aquagirl

De lockdown is niet voor iedereen even vervelend. Zo heeft de twaalfjarige Nils Terpstra uit Leeuwarden zijn droom uit laten komen: videomaker worden en een eigen film maken.

Dankzij Kunstwurk, de ‘makelaar in kunsten’, kon hij zijn droom voor een deel al realiseren.

Nils had aan Keunstwurk gemaild dat er in Leeuwarden geen cursus of workshop was op het gebied van video. Daarop koppelde de ondersteuningsorganisatie op het gebied van kunst en cultuur hem aan Jurjen Jellema uit Harlingen. Onder het project Dwars door de Winter op de website van Keunstwurk is het resultaat van de samenwerking te zien. Het is een korte film van ongeveer vijf minuten, die later in het jaar nog officieel in première gaat.

Enthousiaste videomakers

Jurjen is sinds drie jaar ZZP’er op het gebied van foto- en videografie, onder de naam JurjoesMedia. Daarnaast werk hij bij het klantcontactcentrum van de NDC-mediagroep. Een jonge, enthousiaste videomaker begeleider was nieuw voor hem.

Improviseren

Nils heeft bij het maken van de film geleerd dat improviseren belangrijk. Tijdens het opnemen van een film gaat niet alles zoals je gedacht of gehoopt had, en door corona heb je ook nog vaak te maken met beperkingen. In totaal zijn Nils en Jurjen ongeveer twee maanden bezig geweest met het maken van de film. Eerst moest een script geschreven worden, vervolgens een plan voor de opnames en de special effects, en daarna kwam de editing en montage.

Nils komt zelf niet in de film voor, maar stond de hele tijd achter de camera. De meest spectaculaire opnames maakte hij met een drone in Harlingen. Boven Leeuwarden mocht dat helaas niet in verband met de veiligheidseisen.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.