Boppe Yn

Arcadia in Friesland met cultureel 2022

Arcadia is het idyllische, paradijslijk land dat we kennen uit de Griekse mythologie. In dat land staan liefde voor de natuur, voor de ongekunstelde schoonheid en de muziek centraal. Het was voor de Grieken het land van melk en honing, van de eeuwige zonneschijn, het ultieme geluk.

‘Arcadia’ is dan ook de naam van het eerste mini-culturele hoofdstadjaar dat in 2022 zal plaatsvinden als opvolger van Culturele Hoofdstad 2018. Honderd dagen lang, van de Paasdagen tot en met de zomer, is er van alles te doen op het gebied van kunst en cultuur in Friesland. Het is de bedoeling dat het evenement eens in de drie jaar gehouden wordt. De naam is gekozen vanwege de internationale uitstraling.

Tijdloos

Het zal voornamelijk bestaan uit exposities, installaties en beeldende kunst in openbare ruimtes. Met opzet is gekozen voor minder massale podiumkunstvoorstellingen waar mensen dichter op elkaar moeten zitten. Bovendien zijn voorstellingen aan tijd gebonden. Design, beeldende kunst en architectuur zijn dat niet. Het is werk dat langer zichtbaar is, en daarop wil de organisatie de nadruk leggen.

Directeur gezocht

Thema’s zijn onder meer biodiversiteit en duurzaamheid. Aan een programma wordt nog gewerkt. Ook is Arcadia op zoek naar een algemeen directeur. Dat moet iemand zijn die Friesland goed kent en begrijpt, die snapt dat dit alleen maar werkt wanneer je partijen en mensen meeneemt. Tegelijk mag het ook iemand zijn die helemaal anders dan anders is dan de geboren en getogen Friezen. De vacature voor algemeen directeur staat inmiddels open.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.