Boppe Yn

Start ambachtelijke versmarkt in Workum

Na jaren van voorbereiding is het eindelijk zo ver: de versmarkt van Thijs en Janke van der Meer staat op het punt van openen. Op 7 mei opent ‘De 3 Ambachten’ aan de Begine 52 in Workum officieel de deuren.

Daar ging veel werk aan vooraf. Er moesten vergunningen aangevraagd worden, plannen gemaakt, vergaderingen bijwonen. Ze moesten verbouwen, timmeren, verven, tegelen, stukadoren. Maar alles met een resultaat waar de eigenaars trots op mogen zijn.

Workum

Het idee voor de versmarkt ontstond bij slager Thijs met het plan het voormalige schoolgebouw en bibliotheek om te bouwen tot een nieuwe locatie voor zijn winkel. De versmarkt zou een slagerij in combinatie met twee andere winkels worden, waar mensen terecht kunnen voor diverse ambachtelijke producten. Een unicum voor heel de regio Zuidwest Friesland.

Slager, bakker en kaasmaker

Die twee andere winkels werden Bakkerij Van der Werf en kaasmakerij De Nylander van de familie Bokma, die beide graag hun medewerking verleenden. Samen vormen ze nu een versmarkt zonder hun eigen identiteit te verliezen. De sfeer is ongedwongen en los en bezoekers kunnen er terecht voor alle dagelijkse boodschappen en cadeaupakketten. Ook kan men plaatsnemen op een terrasje voor een drankje en wat (vers) lekkers.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppe Yn Fryslan beoordeelt dagelijkse het nieuws uit Friesland.

Reageer

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.