Boppe Yn

‘Smink’ Wolvega in top tien meest veelbelovende Restaurants

Restaurant Smink uit Wolvega is bij TheFork Restaurant Awards negende geworden. Met het behalen van deze prijs behoort het restaurant tot één van de meest veelbelovende en innovatieve restaurants die het afgelopen jaar geopend zijn.

TheFork

TheFork is een platform dat voor het eerst deze awardshow in Nederland organiseert. Het platform probeert Nederland hierdoor culinair op de kaart te zetten. De jury bestaat uit 31 sterrenchefs die ieder een restaurant nomineren. Nadat er een hele tijd gestemd kan worden, wordt de top tien beste restaurants bekend gemaakt. Van al deze nominaties was restaurant Smink nummer 9 geworden, als één van de weinige restaurants buiten de Randstad is dit niet zomaar wat.

‘Innovaties zoals 3D-printers’

Smink heeft zijn nominatie te danken aan Dennis van belt, die zelf sterrenrestaurant De Roode Koper in Ermelo heeft. van den Belt heeft restaurant Smink genomineerd omdat de gerechten goed zijn, het draait om de Friese gastronomie en er innovaties worden gebruikt zoals de 3D printer. Jan Smink zelf: “Ik geloof dat 3D-voedselprinten de toekomst is. Met de geavanceerde Focus 3D-voedselprinter maak ik vormen en designs die eerder niet gemaakt konden worden. In mijn restaurant verras ik gasten met een unieke ervaring die ook nog eens heerlijk smaakt.”

En de winnaar is…

De winnaar van de award was Frencie, een Haarlems buurt restaurant waar naast de lekkere gerechten ook aandacht wordt besteed aan Franse Bulldogs. Maar niet getreurd alle restaurants die in de top tien waren geëindigd kregen een gouden vork, zo ook Smink!

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Reageer

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.