Boppe Yn
Home » Oan Tafel!

Oan Tafel!

Curry’s van Mauritius, saté van het strand op Bali, pho uit de straten van Saigon, dat vind je terug in restaurant Oan Tafel in het pittoreske centrum van Wergea dat opent op vrijdag 19 juni. Een combinatie van wereldse gerechten, gemaakt het Friese producten.

Oan Tafel is een samenwerking tussen ondernemer Hylke Tholen, gastvrouw Aaltsje de Boer en topkok Geert-Jan Vaartjes. In de dagelijkse keuken staat chef Tom Zwerver, die in samenwerking met Vaartjes de mooiste gerechten creëert. Laatste heeft veel ervaring met betrekking tot smaak en techniek opgedaan tijdens zijn werk en reizen over de hele wereld. Deze heeft hij meegenomen naar zijn geboorteplaats Wergea, met verrassende gerechten, karakteristieke aankleding en een op-en-top beleving als rode draad van Oan Tafel.

Duurzaam en bewust

In het restaurant wordt gekookt op duurzame en bewuste wijze. Er wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van lokale seizoensproducten en gewerkt volgens het ‘no waste’ principe. Niet alleen op het gebied van voedsel, dat principe geldt ook voor het interieur, waar je veel hergebruikte materialen terug ziet.

Aan de keukentafel

Dineren in Oan Tafel is een unieke ervaring. Aan een grote, speciaal voor het restaurant ontworpen keukentafel die plaats biedt aan 21 personen kan je meekijken hoe alles wordt bereid en luisteren naar de uitleg van de chef over de oorsprong van de producten en de samenstelling van het menu.

Verder is er plaats aan kleinere tafels voor vier of acht personen. In totaal is er naast de keukentafel plek voor twintig gasten.

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle bijzondere ontwikkelingen vanuit Friesland!

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.