Boppe Yn

Friese topkok vertegenwoordigt Nederland bij prestigieuze kookwedstrijd in Parijs

Tijdens de 53ste editie van de prestigieuze Le Prix Culinair wordt Nederland vertegenwoordig door de Friese kok Jan Smink. De eigenaar van Restaurant Smink in Wolvega, werd deze week tijdens een gastronomische avond in De Loft tot kandidaat gekozen.

Met 5 jaar ervaring in De Librije en Lauswolt en meerdere Bocuse D’Or-titels op zijn naam weet hij als geen ander hoe het is om te presteren onder hoge druk.

Jan Smink geeft aan dat hij het erg bijzonder vindt op Nederland te vertegenwoordigen in Parijs. Het is een uitdaging die hij graag met beide handen aangrijpt.

De internationale kookwedstrijd wordt inmiddels al meer dan 50 jaar op rij gehouden. De wedstrijd vindt plaats in Parijs eind januari 2020. De beste kok ontvangt – behalve de eer – ook een bedrag van 20.000 euro.

View this post on Instagram

oyster / marrow / potato / oxtail

A post shared by Jan Smink (@jan.smink) on

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Reageer

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.