Boppe Yn

5 Friese bierbrouwers in strijd tegen de grote jongens

Ze zijn elkaars concurrenten op de kleine Friese biermarkt, maar de sfeer tussen de Friese bierbrouwers is prima.

Vijf Friese bierbrouwers kwamen in Earnewâld samen tijdens een bierproeverij met de titel ‘Elke snein wat by d’ein’. Bij de bierproeverij waren o.a. Kâld Kletske uit Dokkum, Grutte Pier uit Leeuwarden, Tsjerkebier uit Easterwierrum, Noarder Dragten uit Drachten en Bûsdoek uit Surhuisterveen.

Op een gegeven moment tapte Johan de Jong van Noarder Dragten zijn biertjes in glazen van Kâld Kletske, maar daar schaamde hij zich niet voor. ,,Gjin probleem. Dochs moai dat it sa kin.”

Wat ons bindt is de strijd tegen de grote jongens die nu ineens ook het speciaalbier omarmen,

LC: Rense Bil van bierbrouwerij Grutte Pier.

Lees verder op de website van Leeuwarder Courant

Redactie

Redactie

De redactie van Boppeyn staat centraal in de verspreiding van nieuws en informatie over Friesland. Wij bieden lezers uitgebreide, actuele berichtgeving over lokale gebeurtenissen, culturele festiviteiten, economische ontwikkelingen en milieu-initiatieven. Ons team, diep geworteld in de Friese gemeenschap, is toegewijd aan het leveren van nauwkeurige en boeiende content die de essentie van Friesland vangt. Bij Boppeyn bent u verzekerd van kwaliteitsjournalistiek die de verbinding legt tussen de Friese identiteit en de bredere maatschappelijke context.

Reageer

Volg ons op Social

Wees niet verlegen, kom in contact. We houden ervan om interessante mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.